Lista käyttämistämme termeistä
- Fermentointi: Kemiallinen prosessi, jossa esim. suola ja mikrobit muuttuvat maitohappobakteereiksi, mikä rikastuttaa suoliston mikrobiomia johtaen moninaisiin terveysvaikutuksiin.
- Kognitiivis-sosioemotionaalinen kapasiteetti: Vuorovaikutukseen, luomiseen, päätöksentekoon ja oppimiseen käytettävien henkisten ponnistelujen rajallinen kokonaismäärä.
- Neuroplastisuus: Aivojen kyky pystyä aiempaan nähden uudenlaisiin toimintoihin ja uusiin automaattisiin prosesseihin.
- Oivallus: Välitön, syvä ja selkeä ymmärrys monimutkaisesta tilanteesta.
- Prosessoitu ruoka: Elintarvikkeet, joita on muutettu niiden luonnollisesta tilasta. Tämä tehdään mukavuuden, säilyvyyden, turvallisuuden tai maun vuoksi.
- Ruoan preppaus: Suurempien aterioiden valmistaminen. Useiden annosten valmistaminen kerralla säästää ruoan laittoon käytettyä kokonaisaikaa. On helpompi tehdä ravitsevampia ruokavalintoja, kun jääkaapissa/pakastimessa on lämmitysvalmiita itse valmistettuja aterioita.
- Tahdonvoima: Kognitiivinen ponnistus toimia impulsseja, ajatuksia ja tunteita vastaan. Tämä on uusiutuva, mutta rajallinen voimavara. Tahdonvoima kuluttaa kognitiivis-sosioemotionaalista kapasiteettia.
- Tarpeettomat tavarat: Järjestämättömät tarpeettomat tavarat, jotka ovat tiellä.
- Toimijuus: Kokemus oman elämän hallinnasta ja kyvystä vaikuttaa omiin ajatuksiin ja käyttäytymiseen.
- Turhan karsiminen: Tarpeettomien tavaroiden kierrättäminen ja tarpeellisten järjestäminen.
- Ylenpalttisuus: Määrä, joka on enemmän kuin tarpeen tai toivottavaa.
- Yliajattelu: Jonkin asian ajatteleminen tai analysointi siinä määrin, että siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Aivot tulkitsevat yliajattelun asian edistämiseksi, vaikkei se sitä ole.